nyfas.blogg.se

Min digitala dagbok.

På dagen för 3 år sedan...

Publicerad 2021-09-29 16:55:48 i

...startade jag min blogg ! Varför...ja jag hade dagen innan teoretiskt sett gått i pension dock skulle jag fortsätta mitt arbete några månader till i väntan på ersättare och efter detta hade jag ett annat arbete under begränsad tid. Den tid som förflöt som arbetande pensionär blev 9 månader lång, dock ej på heltid, jag blev frispelare på heltid i juli -19.
Att lämna arbetslivet innebär ju en ny fas i livet, därav namnet på bloggen, och jag kände att det skulle vara kul att dokumentera min nya livsstil. Jag hade under något år förberett mig väl för pensionen, tittat över min ekonomi och gjort beräkningar, även flyttat till mindre lya och lägre hyra.
Jag stod inför en naturlig fas i livet och tyckte att det kändes lite overkligt men spännande, redo att hitta en ny väg i livet, förfoga fritt över min tid och skapa en annorlunda livsstil. Jag hade då en massa idéer om vad jag ville göra, fantasi och nyfikenhet fattas inte hos mig, inkluderat i detta var även den personliga aspekten den att hantera mig själv annorlunda, i meningen, lite shysstare !
Drygt ett halvår efter min debut som frispelare så började en pandemi sprida sig, Covid !! Helt kört för alla att leva som "vanligt", restriktioner som började styra och begränsa oss människor. Jag insåg att det som gällde var att lägga ner alla planer för min nya livsstil, tillvaron blev något jag inte valt, bara försöka härda ut, jag kände en stor besvikelse som inte blev helt lätt att hantera.
Var står jag idag...ja nöjd för att det är styrning på pandemin nu och att jag varit frisk och är vaccinerad. Jag har gradvis släppt ut mig själv i livet men i ärlighetens namn så känns det som en nystart börjat inom mig igen, jag blev avbruten förut...jag tänker...vad var mina planer för den nya fasen...
Apropå pandemilivet, just idag har de sista restriktionerna upphävts. Jag tror inte att jag kommer att kasta mig ut hur som helst, pandemin har varit en lärdom och lämnat utrymme för nya reflektioner.
Jaa...detta är min summering av "nyfas livet" so far, fortsättning följer, häng med 😊👋

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela